Забраниха къпането във водоемите на територията на община Велики Преслав

Кметът на Велики Преслав д-р Александър Горчев издаде заповед, с която от 1 май до 30 септември 2018 г. забранява къпането във всички язовири, реки и канали на територията на общината. Стопаните и наемателите на водните басейни са длъжни да поставят забранителни знаци.

На язовирите в района трябва да се поставят пазачи, а на по-големите водни площи – плавателен съд със съответните сигнали и спасителни средства. Кметската заповед гласи още: училищните ръководства да проведат разяснителна работа с учениците с цел недопускане нещастни случаи; „Напоителни системи“ ЕАД да постави обозначителни табели на реките Камчия и Врана, както и на напоителните канали в община Велики Преслав;

Районните управления на полицията да оказват съдействие на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия; Строителните фирми и организации да обезопасят чрез ограждане и поставяне на необходимата маркировка изкопи, по-дълбоки от 50 см, които представляват опасност при събиране на вода в същите!

Контрол по изпълнението на заповедта осъществява зам. кметът инж. Димо Бодуров. Заповедта е публикувана на официалния сайт на община Велики Преслав.

Снимка: яз. Драгоево

Подобни

Leave a Comment

eighteen − eleven =