Завършиха ремонтите на част от детските и спортни площадки в Шумен

Частични ремонти на детски и спортни площадки, изградени по проекта „Шумен – по-доброто място за живеене“ със средства по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., са извършени от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“.

Дейностите включват ремонти на повредени съоръжения или на части от тях, възстановяване на настилки, пясъчници, пейки, беседки, огради, осветителни тела и табели, които също са били счупени. На места, където е необходимо, конструкциите са подменени изцяло.

Реновирани са повредените уреди, бордюри и плочи на спортната площадка до сградата на ВиК-Шумен. Възстановен е теренът на футболното игрище и е поставена нова оградна мрежа на съоръжението. На детската площадка в района са подменени указателните табели, скъсани мрежи на люлки и дървената скара на пясъчника.
Ремонтирани са съоръженията на още детски и спортни площадки на ул. „Одрин“, срещу СУ „Васил Левски“, до II ОУ „Д-р Петър Берон“, до НЧ „Тодор Петков 1963“, до строймаркет „Бадема“, до хипермаркет „Кауфланд“ в кв. „Боян Българанов“ и на игрището за волейбол, баскетбол и футбол в квартала. Подменени са седалки на люлки, възстановени са компрометирани настилки и пясъчници, поставени са нови оградни мрежи, указателни табели и осветителни тела.

Ремонтни дейности се извършват и на останалите детски и спортни площадки в града. От началото на годината за ремонти на детски и спортни площадки са изразходвани близо 50 000 лв.

Подобни

Leave a Comment

seventeen − 7 =