„Задържане под стража“ за Венцислав от Нови пазар, отглеждал марихуана в наркооранжерия

По внесено искане на Окръжната прокуратура в Шумен състав на Шуменския окръжен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 39-годишния Венцислав Ч. Той е привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана в наркооранжерия – престъпления по член 354а, ал. 1 и по член 354в, ал. 1 от НК.  Това съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Наркооранжерията била разкрита в стопанска постройка в землището на Нови пазар, собственост на 39-годишния мъж. При претърсване в две помещения  криминалисти от ОД на МВР в Шумен открили и иззели 77 саксии с канабисови растения в различен стадий на развитие, вентилационно, отоплително и поливно оборудване. Намерените растения марихуана били с височина между 50 и 80 см. От друго помещение на наркооранжерията са иззети  препарати за растителна защита, съоръжения и торове.

В хода на извършените процесуално-следствени действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен са открити и иззети два плика зелена тревиста маса с тегло около 340 г. от собственика на постройката Венцислав Ч.  По време на задържането той оказал съпротива на органите на реда.

Справка за съдимостта му показала, че е осъждан за различни кражби. С постановление на Окръжната прокуратура в Шумен обвиняемият е задържан първоначално за срок до 72 часа до внасяне на искането в съда за определяне на постоянната му мярка за неотклонение.

С определение на Шуменския окръжен съд, с което спрямо Венцислав Ч. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Подобни

Leave a Comment

fifteen − six =