Задържане под стража за 56-годишния Петър, държал огнестрелни оръжия и взривове в къща в Салманово

Искането на Районната прокуратура в Шумен да бъде задържан под стража обвиняем, държал и предал на друг огнестрелни оръжия, взривни вещества и боеприпаси, е било уважено днес, от състав на Шуменския районен съд. 56-годишният Петър П. от Шумен, който до момента бе задържан с постановление на Районната прокуратура за срок до 72 часа, ще остане в ареста. Престъплението, за което Петър П. е привлечен като обвиняем – по член 339, ал. 1 от Наказателния кодекс, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години. Това съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

На 20 октомври около 9,30 часа по образувано досъдебно производство е извършено претърсване в дома на 52-годишния С. Д. от шуменското село Салманово. В помещение на къщата, обитавана от него, полицейските служители откриват арсенал от 2 огнестрелни оръжия без номера и модели, взривни вещества – тротилови пресовки, и боеприпаси. 52-годишният мъж също е привлечен като обвиняем по досъдебното производство по член 339, ал. 1 от НК.  Пред разследващите той обяснил, че откритото в дома му оръжие, боеприпаси и взривове са му дадени от 56-годишния Петър П.

Намерените огнестрелните оръжия, взривни вещества и боеприпаси били иззети от екип на СОБТ- Варна. Районната прокуратура в Шумен назначила балистични експертизи на иззетия арсенал.

Обвиняемият Петър П. е осъждан многократно и е изтърпявал ефективни присъди. Последно е бил лишен от свобода за срок от 9 години.

Определението на Шуменския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Подобни

Leave a Comment

5 + ten =