Задържани и глобени шуменци за шофиране след употреба на алкохол

Около 04:35 часа на 12 ноември на кръстовище образувано от улиците „Кирил и Методий“ и „Жечко Попов“ в Шумен при извършена проверка било установено, че водач на лек автомобил БМВ 316 управлявал след употреба на алкохол. Е.А./33г./ от Шумен е тестван с дрегер, който отчел 1,53 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За престъпление по чл. 343 Б  от НК е започнато бързо производство.

За проверка край бензиностанция на ул.“Софийско шосе“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Опел „Корса“ в шуменска регистрация.  Зад волана на автомобила бил Ж.Ж./39г./от Шумен. Тестван е с алкохол. Дрегерът отчел 1, 22 промила алкохол в издишания въздух.Отказал да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа в полицейско управление. За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е започнато бързо производство.

40- годишен бил установен да шофира след употреба на алкохол и влязла в сила присъда за шофиране в нетрезво състояние. Около 11:30 часа на 10 ноември за проверка на край 7 км на Шумен бил спрян водач на товарен автомобил Ивеко „Дейли“ с чужда регистрация. Зад волана бил И.П./40г./ от Шумен. Тестван е за алкохол. Дрегерът отчел 1,12 промила в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Изяснено било, че И.П. управлява с влязла в сила присъда за същото деяние. За престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 2 от НК е започнато бързо производство.

Подобни

Leave a Comment

four × 5 =