Задържаха баща и син заради кражба на ауспух

Малко след  22 часа на 14 март  след извършена проверка в Шумен били задържани 54-годишен мъж от село Осеново и 29-годишният му син.

Проверката на полицейските служители била провокирана от съмнително поведение на двамата. Единият бил встрани от паркиран лек автомобил Фолксваген „Голф“ с варненска регистрация и когато забелязал униформените направил опит да влезе в автомобила и да потегли.  Двамата са криминално проявени, а във фолксвагена, собственост на 29-годишния били намерени две цели генерации за изпускане на изгорелите газове от двигател на автомобил.

Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление в града като заподозрени извършители на кражба. На 15 март малко след 10 часа в РУ- Шумен 43-годишен местен жител съобщил че от паркиран на ул.“Васил Левски“ товарен автомобил Мерцедес „Спринтер“ чрез използване на техническо средство е извършена кражба на генерация за изпускане на изгорели газове. Работата по документиране на случая продължава. За извършено престъпление по чл. 195 от НК е образувано досъдебно производство

Подобни

Leave a Comment

eleven + six =