Задържаха извършители на взломна кражба от поща в село Преселка за по-малко от 24 часа

Задържаха извършители на взломна кражба от поща в село Преселка за по-малко от 24 часа. На 08.12.2020 г. в полицейското управление в град Нови пазар е получен сигнал, че за времето от 16:00 часа до 18:00 часа неизвестен проникнал в помещението, и извършил кражба на сумата от 327 лева.

Криминалисти от полицейското управление започнали работа по установяване на извършителя. Проведени са множество бързи оперативно-издирвателни действия, между които и беседи с местни жители, склонни към извършване на подобни деяния за изясняване на алибитата им.

Всичко това дало резултат и сутринта на 09.12.2020 г. били задържани двама мъже на 27 и 24 години, местни жители, известни на полицията с кражби. Паричната сума, която си поделили след като я откраднали, е изцяло възстановена. При документиране на престъплението е намерен и иззет нож. „Оръжието на труда“ им послужило да демонтират стъкло на прозорец, след което влезли в помещението и извършили кражба на паричната сума. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура- Шумен.

Подобни

Leave a Comment

13 + nine =