Задържаха “майстор”, ограбил възрастна жена от Смядово

Полицейски служители от участъка в Смядово установиха и задържаха извършител на кражба на пари от частен дом в града, съобщават от Областната дирекция на МВР. На 14 октомври 66-годишна жена от Смядово се уговорила с местен жител да й помогне в почистването на двора срещу заплащане.

По време на почистването се наложило мъжът да ремонтира един от инструментите. Й.Т. влязъл в дома, за да го поправи. Използвал невниманието на стопанката и от портмоне отнел сумата от 60 лева. След като приключил работа, жената решила да му плати уговорената сума от 10 лева, но установила, че парите й ги няма.

32-годишният мъж й казал да не се притеснява- щяла да му плати когато има. Жената подала сигнал в полицията. Пред полицейските служители Й.Т., който е криминално проявен предимно с кражби направил самопризнания.

За извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 2 от НК е задържан за срок до 24 часа в РУ- Велики Преслав. Уведомен е дежурен прокурор. Мъжът възстановил отнетата сума. Започнато е досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

twenty − 1 =