Задържаха мъж от Зайчино ореше за убийството на свой съселянин

Криминалисти от РУ- Нови пазар и областната дирекция в Шумен разкрили за по-малко от 24 часа извършител на тежко криминално престъпление, похвалиха се от ОДМВР – Шумен. Малко след 21:30 часа на 24 юли било прието съобщение за починал мъж в ожънат житен блок в землището на село Зайчино ореше.

Изпратени били екипи на спешна помощ и полиция. При пристигане на място медиците констатирали смъртта на 72-годишния К.И. от Зайчино ореше.

Разплитането на случая започнало след извършената от съдебен лекар аутопсия, по време на която станало ясно, че починалият е с тежка гръдна травма, счупени десет ребра вляво, шест ребра вдясно, счупена дясна ключица, хеми и пневмоторакс, множество кръвонасядания и контузии в горните и долни крайници на починалия.

Случаят е докладван на компетентната прокуратура и на окръжния прокурор, който предприел съответните действия за промяна на подсъдността.

Криминалисти от областната дирекция в Шумен  и РУ- Нови пазар са извършили редица процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на тежкото престъпление, които дали резултат. Малко след 22 часа на 25 юли като съпричастен към извършеното убийство бил задържан Г.Р./44г./ от село Зайчино ореше.

Изяснено било, че между двамата мъже съществувала стара свада. Вечерта на 24 юли  се срещнали в землището на селото, и между тях възникнал спор. По-младият нанесъл множество удари по тялото на 72-годишния, след което си тръгнал. Иззети са веществени доказателства, които имат отношение към извършеното престъпление. Г.Р., криминално проявен с кражби, е разпитан.

Действията по разследването са проведени под прякото ръководство на прокурори от РП и ОП- Шумен. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар.

По-късно, с прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа до довеждането му пред съда по реда на чл. 64 от НПК. Работата по документиране на престъплението продължава.

 

Подобни

Leave a Comment

15 − eleven =