Задържаха под стража непълнолетния убиец от село Лятно

Уважено е искането на Окръжна прокуратура – Шумен да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо непълнолетния И.И.,  привлечен като обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство по член 115, във връзка с член 63, ал. 2, т. 1 от НК.

Най-тежката мярка за процесуална принуда бе наложена по изключение на 17-годишния обвиняем, като съдът мотивира определението си с високата степен на обществена опасност  и с факта, че срещу И.И. се води разследване и по друго досъдебно производство за причиняване на телесна повреда. Това информират от Апелативна прокуратура – Варна.

На 8 юни срещу 9-ти юни 2018 г., 17-годишният обвиняем, заедно с пострадалата Е.Р. и други свидетели по делото, се събрали в дома на мъж от село Лятно. Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил пострадалата.

Жената отишла до селския магазин, после се върнала отново в къщата. Появата й била забелязана от обвиняемия. Той излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята. Е.Р. била настанена в болница, но на 26-ти юни починала вследствие на жестокия побой.

След деянието 17-годишният И.И. и майка му се преместили да живеят в Силистренско.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Подобни

Leave a Comment

5 × 5 =