Задържаха трима непълнолетни кандидат-бандити в Шумен

Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха трима непълнолетни, които направили опит за въоръжен грабеж. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

На 10-ти декември вечерта, на ул.“Гоце Делчев“ в Шумен, маскирани пресрещнали  30-годишна жена. Единият от тях насочил срещу нея оръжие. Жената побягнала, маскираните я настигнали и й нанесли удар в областта на окото. Малко след това побягнали в неизвестна посока, вероятно заради преминаващ близо автомобил. Жената съобщила в полицията, като по случая е заведен заявителски материал.

Веднага след получаване на сигнала криминалисти от полицейското управление в града предприели редица действия, за да се  осигури безопасността на жителите в квартала. Оперативните мероприятия дали резултат и полицейските служители установили извършителите- трима непълнолетни 17-годишни момчета от града. При извършените разпити тримата направили самопризнания и разказали за още един случай същата вечер. Малко след като ударили жената се укрили до паркирани леки автомобили на ул. “Люлебургас“.

Около 19.30 часа забелязали мъж, който преминал покрай тях. Нападнали го, използвали оръжие, за да го заплашат и му поискали пари. Мъжът им дал 5 лева и продължил. За случаят потърпевшият съобщил днес в късния следобед  в РУ- Шумен.

По време на проверката криминалисти намерили в единия 17-годишен шуменец два незаконно притежавани газови пистолета и  богат арсенал от хладни оръжия, който включвал 12 ножа с различна големина, седем бокса, метален елемент с множество остри върхове, известен като шурикан. Непълнолетните не са криминално проявени. Работата по изясняване на образуваната преписка продължава.

Случаят ще бъде докладван на прокурор от Районна прокуратура – Шумен, документирането на престъплението ще продължи под негов надзор.

Подобни

Leave a Comment

20 − 11 =