Задържаха трима с марихуана в Шумен, двама полицаи пострадаха леко

Трима души са задържани за притежание на наркотични вещества в Шумен, единият оказал съпротива на полицейски служители. Това информират от Областна дирекция на МВР.

Около 09:40 часа вчера на ул.“Силистра“ в Шумен полицейски екип извършил рутинна проверка на 18-годишен местен жител. Ж.В., който е известен на полицията и направил опит да осуети  проверката.

Оказал е съпротива, по време на която счупил връх на кучешки зъб на полицай и му скъсал джоб на униформата. Другият униформен е с охлузна рана на втори пръст на дясната ръка. При извършения на място обиск полицейските служители намерили угарка от цигара с марихуана и гриндер със зелениста тревиста маса.

По данни на Ж.В. веществото е марихуана. Предстои да бъде лабораторно изследвано. 18-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Около 19:10 часа вчера на гаровия площад полицейски служители извършили проверка на 18-годишен жител на Търговище и на 20-годишен жител на село Ловец. По време на проверката  била намерена кутийка със суха тревна маса. Г.И. от Търговище и Д.К. от Ловец са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен.

Тревната маса е иззета, предстои да бъде лабораторно изследвана. За извършено престъпление е образувано досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

1 + six =