Задържаха шуменец за убийство край Бургас

32-годишен мъж от Шумен е задържан за убийството на Петър Валериев от Долно Езерово от 17 ноември. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг в Бургас.

В брифинга взеха участие Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, г-н Иван Иванов – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас, главен комисар Ивайло Иванов – Главен секретар на МВР и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР-Бургас.

От думите на Гешев стана ясно, че убиецът и жертвата са се познавали, като заедно са извършил идва въоръжени обира от от 2015 година в Айтос и 2016 година в София, при които са откраднати големи суми пари. Двамата се познават от 10 години, тъй като се занимават в областта на строителството. Те са поддържали изключително конспиративни отношения – не са говорили по телефон, а са общували единствено лично по адреси. И двамата в последните години са живяли в Бургас.

Задържаният сам е посочил веществените доказателства по убийството. Оръжието автомат е било намерено на 350 метра от мястото на убийството. Преди това водолазен екип е претърсил и езерото Вая. През последните две седмици са били буквално стотици свидетели, сред които негови близки, приятели, обкръжение, заложни къщи, фирми за лизингов кредит и хазартни зали.

Снимка: e-burgas.com

Подобни

Leave a Comment

2 × three =