Задържаха 66-годишен мъж, произвел в нивата си близо 1 тон канабис

66-годишен мъж от крумовградското село Качулка е произвел 950 кг канабис в близка нива. За рекордното количество дрога съобщиха директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов и наблюдаващият прокурор по делото Петя Чотрова.

Специализираната полицейска операция по сигнал е проведена в петък. В нива близо до дома на мъжа с инициали А.А. са открити 86 стръка с височина 2-2,40 метра, а в къщата му – сухи съцветия с тегло около 12 килограма. При претърсванията са иззети и 24 торби с полусухи съцветия с приблизително тегло 12 килограма. На 9 септември разкритият наркоплантатор вече е с обвинение, но поради напредналата му възраст и представени документи за влошено здравословно състояние, прокуратурата не е поискала от съда да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Спешните медици са потвърдили, че възрастният мъж е с високо кръвно налягане и има риск за неговото здраве. Освободен е с парична гаранция от 6 000 лева. Наложена му е забрана за напускане на страната, за да не се укрие и да избяга от наказателното преследване.

Подобни

Leave a Comment

three × 2 =