Закопчаха две джебчийки, обирали възрастни хора в Шумен

Криминалисти от полицейското управление в Шумен са установили и задържали извършителки на няколко джебчийски кражби в града. Това информират от Областна дирекция на МВР. Действията по разследването  и предприетите мероприятия  са проведени под ръководството  на  прокурор в РП- Шумен.

„Кариерата“  на джебчийките започнала на 10 април. 38-годишната местна жителка А.В. и 22-годишната шуменка К.В. забелязали мъж, който теглил пари от клон на банка в града на бул.“ Велики Преслав“. След като видели къде държи парите си, го последвали. Мъжът влязъл в мъжка тоалетна на търговски обект, а двете влезли в санитарното помещение след него. 22-годишната се оплакала от болка в крака и се свлякла на земята.

Мъжът, притеснен, се опитал да й окаже помощ да се изправи, а в това време 38-годишната направила опит да пребърка джобовете му и да намери парите. Ударила на камък. Мъжът излязъл от търговския обект, хванал си такси, а те се качили в друг таксиметров автомобил, и го проследили.

Пред дома му отново разиграли сцената с болния крак. Тогава 78-годишния мъж предложил да даде лекарство, с което се лекува, за да помогне на „болната“.  В това време 38-годишната успяла да му пребърка връхната дреха и отнела сумата от 650 лева. На 30-ти април А.В.  действала сама.

Последвала 67-годишна  жена по ул. „Цар Освободител“ в града и в удобен момент извършила кражба на портмонето й със сумата от 300 лв. Следващият случай е от 8 май. Двете в съучастие успели да извършат кражба на 600 лева от 90-годишен мъж.

По обяд, минути след като взел пенсията си, двете го фиксирали. Затворили умишлено вратата на пощенския клон от който си получил пенсията, и го помолили да им помогне да подпрат врата с камък и да я оставят отворена. Докато помагал на едната, другата му намерила парите и ги взела.

На 17 май пак двете проявили изключителна наблюдателност към хората, които ползват банкомат към банка в центъра на града. Набелязали ли си като жертва жена, която изтеглила пари. Последва ли я, и в асансьор на блок на бул.“Симеон Велики“ успели да извършват кражба на портмоне със сумата от 300 лева, както и дебитна карта. Намерили пин код, който бил написан на отделно място.

След като извършили кражбата на парите изтеглили още 400 лева от банкомат в града. Вчера А.В. и К.В са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен.

Работата по документиране на престъплението продължава.

Подобни

Leave a Comment

13 + 2 =