Закопчаха инспектор от Агенция по храните в Шумен за отглеждане на марихуана

Криминалисти от полицейското управление в Шумен намериха и иззеха огромно количество марихуана. В имот в града са намерени близо 300 растения в различен стадий на сушене, а в землище на смядовско село са открити още 51 засадени растения. Това информира Областна дирекция на МВР.

Работата по случая започнала преди около 15 дни. Получен бил сигнал,  че в къща в кв. „Дивдядово“ на град Шумен се отглежда марихуана. Криминалисти установили ползвателя на имота и превозното средство, с което се придвижва. След като попаднал в полезрението им, допълнително  било съобщено, че мъжът шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества.

В спешен порядък, в деня в който била получена информацията, била създадена организация за проверка на сигнала. На 9 октомври около 18:40 часа на ул.“Генчо Панайотов“ в Шумен полицейски екип спрял за проверка водач на лек автомобил Нисан „Терано“ с шуменска регистрация.

Зад волана бил местният жител К.К./32г./. Бил във видимо неадекватно състояние.  Бил тестван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Показанията отчели 0,2 промила в издишания въздух. Извършена му била проверка с дръг тест, който отчел положителна на канабис проба. Заради острия мирис на марихуана било извършено претърсване в лекия автомобил, а след това и в жилище на ул.“Генчо Панайотов“ в Шумен.

Там криминалисти намерили голямо количество стръкове, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. Претърсването продължило на следващия ден. Във всички помещения в имота били открити растения, поставени за сушене с височина между метър и метър и половина. Иззети са 298 отрязани растения, както и 9 полиетиленови чували със суха листна тревна маса.

Работата по документиране на престъплението продължила под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.  В хода на предприетите допълнителни мероприятия е намерено и мястото, на което ги отглеждал.

Криминалисти от полицейското управление в Шумен намериха и иззеха огромно количество марихуана

Криминалисти от полицейското управление в Шумен намериха и иззеха огромно количество марихуана

Публикувахте от СтрелаБГ в Четвъртък, 11 октомври 2018 г.

С помощта на следово куче, в силно пресечена и трудно достъпна местност в землището на село Янково, бил открит парцел от около 500 кв.м. със засадени 51 растения с различна височина и листна корона. 18 от тях били с изрязана листна маса и съцветия.  За растежа на канабисовите растения грижи полагал лично К.К., който ги поливал и торил периодично.

Някои от тях  достигнали височина 3.90 метра, а другите били между 1,70 и 2,50 метра. Растенията били иззети.

32-годишният К.К. ,който е ветеринарен лекар и инспектор в Агенцията по храните, бил задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Не е криминално проявен. Повдигнато му е.  Делото е прехвърлено по компетентност в ОП- Шумен.

 

 

Подобни

Leave a Comment

9 + seventeen =