Закопчаха шуменци, шофирали след употреба на канабис, амфетамини и алкохол

На 9 февруари около 20:30 часа за проверка на бул.“Славянски“ в Шумен бил спрян водач на Дачия „Логан“ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от местния жител И.Г./46г./. След тест с дрегер станало ясно, че водачът управлява след употреба на алкохол. Отчетени били  1,41 промила в издишания въздух. И.Г. е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Шумен.

Половин час по – късно часа на ул.“Софийско шосе“ била извършена полицейска проверка на С.В./30г./. По време на проверката в шуменеца била намерена метална кутийка със суха листна тревна маса. Иззета е и ще бъде лабораторно изследвана. Започнато досъдебно производство.

Около 01:50 часа на 10 февруари на бул. „Ришки проход“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Опел „Астра“ с шуменска регистрация. Зад волана бил Р.А./21г./ от Шумен, съобщават от полицията. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества. Тестът реагирал положително на канабис и амфетамини. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Започнато бързо производство.

В неделя, малко преди  01:50 часа бил приет сигнал за пътен инцидент на пл.“България“ в Шумен. На място бил пратен полицейски екип. Установено било, че водач на Порше „Кайен“ с шуменска регистрация загубил контрол над автомобила и се ударил в бордюр и предпазна ограда. Е.Д./ 44г./ бил тестван за алкохол. Дрегерът отчел 1,73 промила. Водачът е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е започнато бързо производство.

Подобни

Leave a Comment

four × 1 =