Закопчаха 31-годишен агресивен шуменец, отказал да представи документи за самоличност

31-годишен мъж е задържан в полицейското управление в Шумен, след като попречил на полицейски орган да изпълни служебните си задължения. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Малко преди 21 часа снощи на кръстовище на бул. „Симеон Велики“ с ул. “Васил Друмев“  в Шумен полицейски екип, който правил  обход със служители на Община Шумен, забелязал изчакващ на червен сигнал на светофар лек автомобил Тойота с шуменска регистрация. Униформените забелязвали, че пътник, който се вози в на предната седалка, нанася удари на шофьора. Спрян е за  проверка.

Изяснено било, че в Тойотата, освен 29-годишния водач, пътуват още двама мъже. Пред полицейските служители агресивният пътник отказал да представи документи за самоличност. Бил във видимо нетрезво състояние, направил опит да напусне мястото на проверката. За установяване на самоличност е отведен в РУ- Шумен. Изяснено е, че това е А.А./31г./ от Шумен. Съставени са му актове по Закона за българските лични документи и Закона за МВР.

Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление за съзнателно пречене на полицейски орган да изпълни задълженията си по служба. По време на извършения личен обиск  в него са намерени две прозрачни полиетиленови пликчета с около 3 грама суха зелена тревна маса, която е  иззета и предстои да бъде изследвана.

За престъплението е започнато досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

eight + nineteen =