Заловиха крадец от Шумен, задигнал оборота на заведение

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Шумен установиха извършител на кражба на пари от търговски обект в централната част на град Шумен.

На 27.08.08.2020 г. в РУ Шумен е получено съобщение от 18-годишен младеж, който работел като продавач-консултант в магазин на бул. „Славянски“ в град Шумен, че за времето от 02:30 часа до 02:40 часа неизвестен мъж, който използвал излизането му от обекта извършил кражба на оборотни пари в размер на 710 лева.

В хода на проведените оперативни мероприятия е установена самоличността на извършителя – 32-годишен мъж от град Шумен, който е криминално проявен. На 31.08.2020 г. е задържан в РУ Шумен на основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок до 24 часа, като при извършения личен обиск в него е намерено пакетче със суха зелена маса, по негови данни чай за пушене. 32-годишният мъж е привлечен, като обвиняем за извършената кражба.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура Шумен му е наложено „задържане“ до 72 часа и е приведен в РСИН Шумен.

Подобни

Leave a Comment

twelve + sixteen =