Заплашиха сайта СтрелаБГ

След публикуването на материал за замърсяване на водите на язовир Шумен, предоставен ни от пресцентъра на РИОСВ – Шумен, от фирмата посочена за виновник си позволиха да обвинят информационният сайт Strelabg.com и институции като РИОСВ, Напоителни системи и МОСВ в предоставяне на невярна информация: „уронваща добрия авторитет на НЕС – Нови енергийни системи “ ООД”.

Ние потърсихме още информация по случая и стана ясно, че същия този доклад, публикуван от нашата медия е предоставен на Министерството на околната среда и водите и е качена на официалния сайта на Басейнова дирекция – Варна.

Разбрахме също, че след проверката на Екоинспекцията, Регионална лаборатория – Шумен към ИАОС, представители на „ВиК – Шумен“ ООД, БДЧР – Варна и „Напоителни системи“ ЕАД, от фирмата са били информирани и техен представител е подписал констативен протокол.

Именно този факт ни накара да си зададем въпросът защо, след като „Нес – Нови енергийни системи” ООД са знаели за всичко това, защо си позволиха да оказват натиск и да отправят заплахи и обвинения към екипът на СтрелаБГ ?!

Подобни

One Thought to “Заплашиха сайта СтрелаБГ”

  1. Лоша новина. Заплахите са инструмент с който се опитват да ти смачкат фасона, да клекнеш и се примириш с волята на “силните и по-богатите”. Ще успеят, ако го направиш но ще подвият опашка, ако им устоиш. Има една малка регионална медия в Нови пазар, която преди време е преживяла подобен натиск и заплахи, но не клекна. В последно време се тръби, че сме на 111 място по свобода на словото. Да, вероятно е така за всички зависими, корумпирани, подкупни и заплашени медии. Вие, обаче от Стрела. бг не влизате в тази класация защото не сте на колене, а и вероятно няма да им клекнете. Поздрави за което и кураж!

Leave a Comment

thirteen − 9 =