Започват проверки на снегопочистващата техника в Шумен

Проверки на наличната техника на фирмите, които са ангажирани със зимната поддръжка на улиците в Шумен и пътищата в региона ,започнат другата седмица. Това съобщи главният специалист “Превенция и дейности по защита на населението” в Общината Красимир Косев.

Днес е проведена предварителна среща с управителите на всички фирми, които ще се грижат за снегопочистването този сезон. Те са информирали местната власт, че за момента подготовката за зимния период върви нормално, продължава зареждането с инертни материали и сол за обработка на настилките.

Канавките и банкетите по пътищата са почистени от растителност.

За зимна поддръжка на малките улици в Шумен, улиците по селата и още 143 километра четвъртокласна пътна мрежа от местната хазна са заделени 1.333 млн. лева без ДДС за тригодишн период.

От фирмите се изисква да осигуряват проходимостта на всички пътни трасета до шест часа след започване на снеговалежа и до час след получаване на сигнал от Общината. Допуска се спиране на почистването при силни снежни бури.

За почистването на малките улици тази зима в Шумен са предвидени 200 хил. лева, за междуселските пътища 203 хил. лева, а за селата 42 хил. лева.

Снегът от големите улици и булеварди в областния град е включен в дейностите на фирмите, които отговарят за сметосъбирането.

Снимка: ЕПА

Подобни

Leave a Comment

five × five =