Започват ремонтите на улиците в Шумен

От днес, 19 април, започва подготовката за строително-ремонтните дейности по уличната мрежа в Шумен. По предварително изготвен график най-напред ще започне изкърпване и машинно преасфалтиране на ул. “Преслав” – от бул. “Велики Преслав” до  ул. “Владайско въстание”. Ще се работи поетапно, на отделни участъци до бул. “Мадара”.

От администрацията призовават гражданите да не паркират автомобилите си в тази част на улицата във времето от 7.00 до 20.00 часа, за да не се затрудняват строителните дейности.

Западният тротоар срещу новия паркинг на ул. “Преслав” в отсечката от ул. “Съединение” до бул. “Мадара” също ще бъде ремонтиран. Най-напред ще започне изграждането на нов бордюр, ще бъдат отстранени старите и изпочупени плочки, а новият тротоар ще бъде от асфалт. Предстои и цялостно преасфалтиране на пътното платно в тази част на улицата.

В началото на следващата седмица ще започнат подготовката и преасфалтирането на ул. “Хан Аспарух” в участъка от бул. “Плиска” до ул. “Цар Иван Александър”. Цялостно обновяване на асфалтовата настилка ще бъде извършено на ул. “Войвода”.

Гражданите ще  бъдат своевременно информирани за адресите, където по предварително изготвен график на следващ етап ще продължат строително-ремонтните работи по улиците в Шумен.

Фирмата “Автомагистрали – Черно море”, АД е изпълнител на текущия ремонт на уличната мрежа в общината. Договорът е подписан в края на миналата година и е на стойност 1 110 000 лева с ДДС.

Подобни

Leave a Comment

ten + 15 =