Започва ремонтът на северния тротоар по улица „Съединение“ в Шумен

Въвежда се временна организация на движение по ул. „Съединение“ в района от Съдебната палата до Пенсионерски клуб №7. Промяната влиза в сила от понеделник, 12 февруари и е във връзка със започващите ремонтни дейности по проект „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“, финансиран по Приоритетна Ос 1 на ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“.

Строителните работи включват подмяна на бордюрите, изграждане на нов тротоар в северната част на улицата и скосявания, които да осигурят  достъпна среда за хората с увреждания. Предстои подмяна на съоръженията на детската площадка преди пенсионерския клуб, облагородяване на зелените площи и изграждане на енергоспестяващо улично осветление.

Изпълнител на дейностите е Барс АД, Шумен. От ръководството на фирмата съобщават, че строителството ще се извършва едновременно от двата края на района към средата на предвиденото за ремонт трасе. Южната лента на пътното платно ще бъде отворена за движение на автомобили, а северната ще се затваря на отделни участъци между две пресечни улици. Движението на автомобилите ще се регулира с мобилни светофарни уредби.

От общинската администрация призовават шофьорите да бъдат внимателни, да не създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия и да спазват поставената вертикална маркировка.

 

Подобни

Leave a Comment

19 − 1 =