Започва ремонт на улица “Тича” и благоустрояване на градинката до ДКЦ 1 в Шумен

Улица “Тича” ще бъде затворена за движение на автомобили от понеделник, 19 февруари. Промяната се налага във връзка със започващите ремонтни работи по проект “Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“, финансиран по Приоритетна Ос 1 на ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“

От фирмата изпълнител съобщават, че се въвежда и временна организация на движението, която ще бъде сигнализирана с необходимите пътни знаци. Като обходен маршрут ще се използва улица “Дойран”, но ще бъде осигурен достъп до домовете на гражданите, които живеят в района.

Строителните дейности по ул. “Тича” включват възстановяване на уличното платно и на тротоарните настилки, осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение и изграждане на енергоспестяващо улично осветление.

Също от понеделник, 19 февруари, започва и благоустрояването на градинката до ДКЦ 1, където е предвидена подмяна на тротоарите, изграждане на алеи и елементи на достъпна среда, парково и енергоспестяващо осветление. В района на строителните дейности до новата поликлиника не се предвиждат промени в движението. Паркингът, който се намира североизточно от градинката, ще бъде затворен, тъй като предстои да бъде асфалтиран. Теренът ще бъде ограден със сигнални ленти за осигуряване на безопасността на гражданите.

От общинската администрация призовават шофьорите да бъдат внимателни и да не създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

Изпълнител на дейностите и на двата обекта е “ВИА Конструкт Груп” ЕООД, София.

 

Подобни

Leave a Comment

17 − eight =