Започнато е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишния Румен, ударен от парче от изолация

 

Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишния Румен Николаев, поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Това е престъпление по член 134, ал. 1 от Наказателния кодекс,  съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

На 19 юли 2017 г. на спешния телефон 112 е подаден сигнал за пострадало момче на бул. „Велики Преслав“ в Шумен, където строителна фирма санирала жилищен блок.  Детето било отведено в болницата, където лекарите установили фрактура на черепа. Извършен бил оглед на мястото на инцидента.

По досъдебното производство под ръководството на Районната прокуратура в Шумен предстои да бъдат назначени експертизи, които да установят причината за причинената телесна повреда на момчето, както и състоянието на пострадалото дете, което е било оперирано и се възстановява в момента.

Подобни

Leave a Comment

four × five =