Започнаха да проверяват състоянието на пешеходните пътеки в Шумен и областта

По заповед на областния управител на град Шумен проф. Стефан Желев е сформирана комисия, която да извърши оглед на състоянието на пешеходните пътеки в цялата област, това съобщиха за СтрелаБГ от Областно пътно управление-Шумен.

Комисията е съставена от общо 14 човека, сред които има по един представител на ОПУ, полицията, общините, а председател е зам.-областният управител Петко Шаренков.

Тяхната задача е да направят оглед на пешеходните пътеки в урбанизираните територии и да изготвят доклад за тяхното състояние.

Представителите на институциите вече са извършили няколко огледа, но заради лоши метеорологичните условия, дейността е била временно прекратена.

Докладът трябва да е готов до 22-ри февруари т.г. На 27-ми ще бъде разгледан, обсъден и гласуван от Комисията по безопасност на движението, а на 28-ми от Областна управа-Шумен ще го изпратят в Агенция „Пътна инфраструктура“ с предложения за мерки и предписания съгласно нормативните документи, коментира зам.-областният управител Петко Шаренков.

 

Подобни

Leave a Comment

13 − six =