Започна мащабна рехабилитация на пътища във Велики Преслав

Днес стартираха дейностите по проекта за реконструкция и рехабилитация на трасето гр. Велики Преслав – Промишлена зона – кв. Кирково – път I7 – гр. Велики Преслав – Промишлена зона и съоръженията към него. Това съобщиха от общинската администрация в старопрестолния град.

Това е един от трите подадени, гласувани и спечелени през 2017 година проекти за реконструкция и рехабилитация на общински пътища. Той включва два участъка – от разклона кв. Кирково – с. Кочово, до входа на кв. Кирково и от изхода на кв. Кирково до връзката с път I7 под железопътния тунел на бившата железопътна линия  „гр.Велики Преслав – с. Хан Крум – гр.Шумен“.

Общата стойност на дейностите по двата участъка е над 2 400 000 лева. Изпълнителите на двете обособени позиции са „Автомагистрали – Черно море“АД и „Пътинженерингстрой – Т“ ЕАД. Срокът за изпълнение на по-малкия участък (около 800 метра до входа на кв. Кирково) е 137 дни,  а срокът за изпълнение на другия участък е 60 дни от датата на подписване на договора и от откриването на строителната площадка.

Дейностите, включени в проекта, са пълна рехабилитация на асфалтовите настилки, отводняване на териториите, като в участъка на промишлената зона и този в началото на кв. Кирково ще се прокарат трасета за високоскоростен интернет, който ще може да се използва по-нататък при евентуални икономически интереси от бизнеса и при създаване на промишлени предприятия, фирми и цехове.

В петък кметът на Община Велики Преслав ще подпише договор за втория проект  за реконструкция и рехабилитация на общински пътища – „Реконструкция и рехабилитация на водопровод и възстановяване на улична настилка в с. Златар, с. Драгоево, с. Миланово, с. Кочово и с. Троица – община Велики Преслав.“ . Този проект е с обща стойност  над 2 000 000 лева.

Подобни

Leave a Comment

20 − nine =