Зарибиха река Голяма Камчия с 10 000 малки балкански пъстърви

Ентусиастите от Риболовен клуб „Чисти брегове“ – гр. Велики Преслав извършиха поредно зарибяване на река Голяма Камчия. С финансовата и административна подкрепа на Горското стопанство, в защитения участък от яз. „Тича“ до Омуртагов мост, в бистрата водица да плуват на воля са пуснати 10 000 балкански пъстърви.

В зарибяването този път са взели участие над 40 души, което е своеобразен рекорд, похвалиха се от „Чисти брегове“.

Припомняме, че при предишната акция през септември 2017 г. в река Голяма Камчия бяха пуснати 4000 малки пъстърви с тегло 10-12 грама. В началото на тази година министъра на земеделието и храните Румен Порожанов издаде дългоочакваната заповед , с която участъка от яз. „Тича“ до Омуртагов мост влиза в режим „Хвани-пусни“. Това означава, че се забранява задържането на улов от балканска (речна) пъстърва.

Всяка уловена рибка от този вид трябва да бъде върната в реката незабавно. В противен случай задържаните нарушители ги грози глоба от 1500 до 3000 лева.

Предупреждаваме, че страстните мухари от “Чисти брегове” са изключително наблюдателни и мобилни, и не правят компромиси със заловени на мястото на местопрестъплението бракониери.

Подобни

Leave a Comment

4 + 15 =