Затягат мерките на КПП-тата в Шумен през празничите дни

Строг ще бъде контролът  на контролно-пропускателните пунктове за влизане в областния град по време на празничните и почивни дни.  Полицейските служители разполагат с мобилно приложение, с което могат да проверяват дали преминаващите не са поставени под карантина.

Напомняме на хората, на които им се налага да пътуват от и към Шумен да попълват коректно и вярно причините в декларациите. При извършени проверки на декларации, предадени на КПП са установени несъответствия в декларираното.

11 са случаите, в които е посочено, че причина за влизането в града е отиване или връщане  към работното място. При справки е установено, че деклараторите не работят на трудови договори с посочените в декларацията работодатели. Изготвени са искания до Бюрото по труда в Шумен за предоставяне на информация. Започнати са проверки за изясняване на обстоятелствата. След приключване ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура.

В голяма част  проверените декларации, в които е описано, че хората пътуват за полагане на труд в или извън населеното място отговарят на истината. Извършени са множество проверки, по време на които е установено, че работят на трудови договори.  Извършват се проверки по декларирани, в които са посочени други причини за преминаване през контролно-пропускателните пунктове- здравословни причини, завръщане на постоянен или настоящ адрес , необходимост от полагане на грижи, необходимост от снабдяване със стоки от първа необходимост и лекарства.

През последните 24 часа от КПП са върнати 54 водачи, които не са посочили основателна причина за влизане в областния град. От началото на въведените противоепидемични мерки на територията на ОДМВР- Шумен са образувани 17 досъдебни производства и 23 преписки за неспазване на наложена  карантина, съставени са и 114 акта за нарушаване на и неизпълнение на противоепидемичните мерки.

През празничните и почивни дни молим да не излизате от домовете си без да имате основателна причина.

Подобни

Leave a Comment

three × four =