За боклука и морала. Кой, кого пита и кой, какво не казва!

Възмутени жители на шуменския квартал „Дивдядово“ се свързаха с нас и ни показаха видео, на което Йордан Йорданов – председател на Гражданската инициатива срещу изграждането на завод за преработка на отпадъци търси сметка, защо от  депото се стича тъмна на цвят вода, която се вливала в река Камчия.

Хората искат да знаят, защо г-н Йорданов  го прави и има ли моралното право?

„Нима именно той не се противопостави срещу завода за преработка на боклуци, който щеше да прекрати гниенето и изтичането на остатъчни субстанции в почвата и водите?! Няма такава глупост. Още когато започна драмата със строежа на завода за преработка на отпадъците, Йорданов и Сие създадоха организации, комитети, дружини и какво ли още не, за да попречат на тази инвестиция.
Сега нямат право да коментират, нямат право да търсят сметка, защото тези отпадни води нямаше да ги има, ако имаше завод“, това е част от колективно писмото без редакторска намеса, което получихме от жители на квартала.

Като допълнение към казуса, СтрелаБГ  ще върне лентата малко назад, за да опресни някои позабравени факти .

Сметището в Дивдядово е създадено с Договор за строителство No ЗОП 9 от 10.06.2004г, подписан от тогавашния кмет Веселин Златев.  За тези, които не знаят, Веселин Златев  е и дядо на Йордан Йорданов (баща на съпругата му). Освен сметище, тогавашния кмет Златев остави на шуменци и неплатената сметка от 5 млн.лв  към варненската фирма “Експрес гаранцион” за изграждането му, които бяха платени от сегашната управа на града.

И в тази връзка, ви питаме господин Йорданов, защо с тези проблеми, с които  занимавате социалните мрежи, не се заехте, когато бяхте на платен щат в ГЕРБ цели 5 години ? Защо не потърсите сметка за сметището и за замърсяването от дядо си – г-н Златев?

СтрелаБГ е готова да публикува и отговора на г-н Йорданов, тъй като до момента не успя да осъществи връзка с него.

Подобни

Leave a Comment

15 − 8 =