За непочистени ледени висулки от сградите в Шумен – глоби за собствениците

На много места от покривите на жилищни, търговски и обществени сгради в Шумен са надвиснали опасни ледени висулки, установи проверка на инспекторите от направление „Чистота“ в общинската администрация, които обходиха днес различни части на града.

Към момента не са съставени актове, но са проведени разговори и са отправени предупреждения към ръководителите на учреждения, собствениците на обекти и управителите на етажната собственост, те да бъдат премахнати. При неизпълнение на препоръките на контролните органи през следващите дни вече ще бъдат съставяни актове, въз основа на които ще бъдат издавани и наказателни постановления.

От общинската администрация напомнят още, че при неизпълнение на задълженията, санкциите за нарушителите е от 100 до 1000 лева, както е записано в текстовете на Наредба1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Шумен. Също така гражданите и собствениците на търговски обекти трябва да организират сами почистването на снега и леда от тротоарите пред техните сгради, входовете на жилищните блокове, магазини и прилежащи площи.

Подобни

Leave a Comment

4 × 2 =