За последните 24 часа: Двама пияни и един надрусан шофьор

Двама водачи с алкохол и един след употреба на наркотични вещества са установени през последните 24 часа. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Около 18:10 часа вчера на ул. „Плиска“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил „Волво“  с шуменска регистрация. Зад волана бил  местният жител М.М./24г./ Тестван е с дръг тест за управление под въздействие на наркотични вещества, който отчел наличие на амфетамин и метамфетамин. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. При последвала проверка в него и автомобила са намерени около 2 гр бяло твърдо вещество.  Последвало претърсване в жилището, което обитава. Там униформените от Нови пазар намерили още един грам от същото вещество, което по данни на М.М. е наркотичното вещество амфетамин. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар за управление след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Започнати са досъдебни производства за извършени престъпления.

Сигнал за пътен инцидент между Шумен и село Дибич е получен малко след 16:30 часа на 13 февруари. На място бил насочен авто патрулен екип. Установено било, че водач на лек автомобил Мазда „121“ с шуменска регистрация не съобразила скоростта си на движение и се ударила в знак. При отработване на произшествието Д.Т./44г./ от Шумен е тествана за алкохол. Дрегерът отчел 1,50 промила в издишания въздух. Отказала е да даде кръвна проба за анализ. Задържана е за срок до 24 часа в полицейското управление. За извършено престъпление е образувано бързо производство.

Около 21:28 часа на 13-ти февруари за проверка в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Ауди „Ку7“ с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител Й.С./40г./. Тестван е за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,26 промила в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За престъплението е образувано бързо производство.

Подобни

Leave a Comment

one × one =