За пример: Ученичка от Шумен намери портфейл с пари и го върна на собственика му

Мъжки портфейл с 200 лева, дебитни карти и други банкови документи бил намерен от 17-годишно момиче от Шумен,  и предаден в полицията.

Ученичката от СУ „Сава Доброплодни“ Магдалена Христова намерила кафявото кожено портмоне в района на новата поликлиника в града. Установила, че в него има 20 банкноти по 10 лева и дебитни карти. Нямало лични документи на собственика на портфейла. Ученичката го  предала веднага в полицейското управление.

Собственикът бил издирен и поканен в полицията,за  да му бъде върнат. Когато дошъл в районното управление разказал, че в първия момент, когато го потърсили по телефона се изненадал. 35-годишният Айдън Али  не съобщил в полицията за загубената вещ, защото счел, че когато няма документ за самоличност вероятността да се намери била малко вероятна.

Останал приятно изненадан, когато Магдалена му предала портфейла с цялата налична сума и всички документи. „За секунда не съм си помислила да задържа парите за себе си. Редно е всеки да постъпи по този начин“, споделило пред полицейските служители 17-годишното момиче.

 В знак на благодарност Айдън Али й  дал парична сума. В първия момент Магдалена отказала да приеме парите, но мъжът й разказал, че  преди време неговият син намерил портфейл с пари и документи на мъж. Обяснил, че  бил много щастлив когато го върнал, и собственикът му дал банкнота от пет лева. Доброто винаги се възнаграждава, не го забравяй, казал мъжът на момичето.

Ръководството на ОДМВР- Шумен поздравява Магдалена Христова  за доблестната й постъпка и вярва, ще  делото й  ще послужи за пример.

Подобни

Leave a Comment

four − two =