За първи път в Шумен ще се проведат финалите на националните ученически игри по баскетбол

За първи път в Шумен ще се проведат финалите на националните ученически игри по баскетбол за юноши 11-12 клас. Мачовете започват в 9 часа на 9 май и ще се играят в зала „Младост“. В тях ще вземат участие 10-те най-добри ученически отбори от цялата страна. В надпреварата ще участват отбори от Плевен, Варна, Казанлък, Пловдив, Шумен, Търговище, София, Правец, Ямбол и Троян. Те са излъчени като победители от общински, областни и зонови първенства, за да достигнат до крайната фаза на ученическия шампионат по баскетбол. Финалите са на 12 май.

Турнирът се провежда с подкрепата на Община Шумен и се финансира от Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката, обясни директорът на УСШ „Хан Крум“ Валентин Савчев.

„Очакваме много силни и интересни мачове, защото голяма част от състезателите играят в представителни мъжки отбори от първенството на страната по баскетбол.“ каза той.

Шумен ще бъде представен от отбора на ППМГ „Нанчо Попович“, който традиционно е сред най-силните юношески ученически отбори по баскетбол. Миналата година тимът стана трети, а миналогодишният шампион е от Правец.

В първата фаза от финалния турнир отборите ще бъдат разделени на две групи от по пет тима, като водачи ще са съставите от Правец и Шумен. В групите се играе всеки срещу всеки. На полуфинали отиват първите два отбора от всяка група.

Подобни

Leave a Comment

two × three =