За 15 дни – 1 585 нарушения на скоростта са установили полицаите от ОДМВР- Шумен

За периода от 1 до 15 април на територията на ОДМВР- Шумен са установени 1585 нарушения на скоростните режими. До момента са издадени 1348 електронни фиша.

Сред най-сериозните нарушители на скоростта е водач на лек автомобил БМВ с ямболска регистрация, който бил засечен да преминава през село Радко Димитриево със  133 км/ час при максимално разрешена 50 км час. Издаден му е електронен фиш, ще му бъде наложена глоба в размер на 950 лева и ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 3 месеца.

По време на контрол за спазване на скоростните режими в сряда в Нови пазар полицейски екип засякъл водач на лек автомобил Мерцедес с шуменска регистрация, който преминал със 116 км/ час по улица Пирин в  града при разрешена максимална скорост в населено място от 50 км/час.  В същия ден около 14 часа с двойна от максимално разрешената скорост  бил „запечатан“   в камерата на полицейски автомобил и  водач на  Дачия с турска регистрация, който се движил при ограничение на скоростта от 50 км/ час със 111км/ час  по ул.“Пирин“ в града.

На 3 април около 13 часа край село Веселиново бил установен водач на лек автомобил Шкода с варненска регистрация, който преминал със 149 км/ час при разрешени  90. На 4 април с преносима камера на пътните полицаи са засекли водач, който не спазил ограничението на скоростта и преминал със 134 км/ час при разрешени 50.

През месец март данните на Пътна полиция сочат, че нарушенията за скорост  са 2150. Най-много са установените нарушения на водачи, които са се движили със скорост до 30 км/ час над максимално позволената- 1709.  304 са водачите, които са шофирали със скорост между 31 и 40 км/ час над максимално разрешената. По време на проверките са засечени и 101 водачи на превозни средства, които са управлявали с скорост между 41 и 50 км/ час над максимално допустимата, а 36 са тези, които не спазили скоростните режими и са „запечатани“ от „очите на кат“ при движение със над 50 км/ час от максимално  позволената.

С наближаване на почивните дни и предстоящите пътувания  ОДМВР- Шумен призовава водачите да шофират разумно, да спазват ограниченията на скоростта, за да не се създават предпоставки за тежки пътни инциденти.

Подобни

Leave a Comment

5 × two =