Злато за Теодор Тодоров и Росен Великов от ФА “Волов” на силен турнир в Букурещ

Възпитаниците на шуменската Фехтовална академия “Волов” – Теодор Тодоров и Росен Великов се завърнаха със златни медали от международния турнир “Стебал къп” в Букурещ, Румъния. Малкият талант Росен се качи на върха на почетната стълбичка, помитайки конкуренцията при момчетата до 9 години. При момчетата до 11 г. пък Теодор Тодоров, който е шампион на България, безапелационно си спечелил първото място и вдигнал купата, съобщи за СтрелаБГ треньорът им Ники Николов.

Веднага след него, на втората позиция на почетната стълбичка се нареди Георги Младенов, който е представител на СК по фехтовка “Шумен”. Успешно се е представил и друг рапирист на “Волов” – Васил Чепишев. При 13-годишните той успя да си спечели бронзов медал. Добро класиране е направил също Калоян Николов от СК по фехтовка “Шумен”, нареждайки се на петото място при момчетата до 20 години, въпреки че той е едва на 16. Конкуренцията в тази възрастова група е била особено ожесточена, предвид масираното участие на фехтовачи от Испания, Аржентина и Румъния.

“Стебал куп” е един от най-силните турнири на рапира в северната ни съседка. По традиция се организира от двата най-титулувани клуба – Стяуа и Балестра, събирайки под един покрив състезатели от цяла Европа във възрастовите групи от 9 до 19 г. – момичета и момчета.

Шуменци започват усилена подготовка за Държавното първенство за мъже и жени, което ще се проведе на 8-9 юни в София.

 

Подобни

Leave a Comment

11 − 7 =