Злато и сребро за новопазарските каратеки от купа “Раднево”

Състезателите на СК „Киокушин карате“ – гр. Нови пазар завоюваха злато и сребро от турнира по карате за национална купа “Раднево”, съобщиха от клуба.

При най-малките и най-леките – до 10 години и в кат. до 26 кг., Асен Илиев беше с класа над противниците си и спечели убедително шампионската титла,печелейки всичките си срещи още в редовното време с явно техническо превъзходство.

При кадетките в кат. до 60 кг., Динка Мирчева също показа много добра игра и спечели второто место, като на финала игра напълно равностойно. Единствено липсата на повече опит не и позволи да се пребори за първото место.

Спортна база „Миньор“ в китното градче събра близо 200 състезатели от цялата страна, разпределени в три възрастови групи – до 10, до 12 и до 14-годишна възраст. Турнирът се явява квалификация за националния отбор на кадетите и кадетките, като първите двама ще участват на европейско първенство.

Под вещото ръководство на д-р Иван Безус новопазарските каратеки се готвят усилено за последното си официално състезание за годината – Национална купа “Пловдив”.

Подобни

Leave a Comment

one × three =