Злато, сребро и два бронза за СК по фехтовка “Шумен” от “Мемориал Рудолф Цветков” в Любляна

Състезателите на Спортен клуб по фехтовка „Шумен“ се завърнаха с общо четири медала от международния турнир “Мемориал Рудолф Цветков”, който се проведе вчера в град Любляна, Словения. При момичетата Сара Младенова игра във възрастова група до 14 години. От групите излезе само с победи и се сдоби с 4-ти номер в схемата за елиминациите. На полуфинала шуменката надделя над състезателка от Хърватия, а във финалната среща победи представителка на Австрия с 15 на 5 точки и заслужено грабна златото. Виктория Михалева и Росица Цекова при кадетките също играха добре и си спечелиха третото място и бронзови медали.

При кадетите Калоян Николов успя на полуфинал да преодолее Янко Лесковац от Хърватия. На финала се изправи срещу италианеца Сардинио, но загуби в оспорван мач с 15 на 13 точки. Калоян си тръгна от Любляна със сребърен медал. Виктор Лечев във възрастовата група до 14 години остана шести, а Стилиян Илиев се класира на седмото място.

Даяна Василева, Георги Младенов, Любослав Младенов преминаха предварителните групи, но за съжаление отпаднаха на елиминациите. Участие в “Мемориал Рудолф Цветков” взе и дебютантът Велизар Валентинов, който е  състезател на друг шуменски клуб по фехтовка  – „Тато“. При момчетата до 14 години той излезе от предварителните групи с 2 победи и 3 загуби. За влизане в 16-ката обаче отпадна 9 на 6 по време.

В турнира участваха рапиристи от Италия, Австрия, Хърватия, Словения и Сърбия.

Подобни

Leave a Comment

four × 1 =