“Зоряни” от братска Украйна на сцената в Шумен

Академичният музикален театър за песни и танци “Зоряни” от украинския Кировград ще изнесе концерт в Шумен. Събитието, насрочено за 6-ти август от 19:00 часа в Младежкия дом, е подарък за шуменци от Общината и “Телепол”. Концертът е под патронажа на извънредния и пълномощен посланик на България в Украйна Негово Превъзходителство г-н Красимир Минчев.

Ако искате да наблюдавате на живо изпълненията на талантливите балетни танцьори и музиканти, побързайте да си вземете от безплатните пропуски на касата на Младежки дом. Ценните хартийки могат да бъдат получени от 30-ти юли нататък! Количествата са ограничени. Възможност за предварително запазване на места не съществува.

Академичен музикален театър за песни и танци “Зоряни” е създаден през 1984 г. от директора на Кировградската регионална филхармония, заслужилият деятел на културата на Украйна, Микола Кравченко и Народният артист на Украйна Антонина Цервинска. Колективът се състои от общо 35 души.

Творческото убеждение на колектива се състои от три компонента: музика, песен и танц. В програмата са включени патриотични, лирични и хумористични народни и модерни песни, оркестрови мелодии, ярко церемониални танци и музикално-хореографски композиции с корени в народните традиции, автентични украински песни, танци и музика от света: Русия, Бесарабия, Волини (област в северна Украйна), Унгария, Транскарпатия, Молдова и др.

Представленията на състава се изпълняват под високо професионалният и блестящ музикален съпровод на музикантите от оркестъра. На международния фестивал “Дунавска пролет” те получават високото признание “Виртуози на Украйна”. Неразделна част от успеха на “Зоряни” е балетната група на колектива.

“Последователност и виртуозност на танцьорите, акробатика, съчетана с елегантност и изящество” – така френското списание “Фигаро” оценява представянето на “Зоряни” по време на турнето им във Франция.

Концертът се организира със съдействието на LM SI GROUP

Подобни

Leave a Comment

two × two =