Зъболекар от Горна Оряховица избра да работи в село Пет могили

След много перипетии и пропуснати възможности, най- накрая жителите на село Пет могили и околните населени места, ще се радват на достъпна зъболекарска помощ.

Местните власти са постигнали договорка с д-р Семир Ангелов, млад специалист по дентална медицина от Горна Оряховица. Това съобщи за СтрелаБГ кметът на селото Мехмед Мехмедали.

Зъболекарят ще започне работа още в другата седмица. Д-р Ангелов се е съгласил да остане да живее в апартамента, който се намира на 2-рия етаж в Здравната служба. „Оправил си е вече документите. За сега ще работи в кабинета в Пет могили, но занапред може да посещава Вълнари и Никола Козлево“, каза още Мехмедали.

Дървата за отоплението на зъболекарския кабинет и апартамента са вече осигурени. Кандидати за лекарския стол в село Пет могили все още няма.

 

В края на август Нова ТВ излъчи репортаж относно проблема с липсата на лекар, който да обслужва около 1500 пациенти от четири села. И тук голяма част от населението са възрастни хора, които не разполагат с много средства, за да могат да пътуват на десетки километри за лекарска помощ.

Подобни

Leave a Comment

twenty − nineteen =