Ивайло Сакелариев представя изложба, провокирана от ТЯ – жената

Именитият шуменски фотограф Ивайло Сакелариев е подготвил нова изложба под надслов „SHE” my reason to survive. Експозицията ще бъде открита на 3 октомври, от 17:30 часа, на ІІ етаж на ХГ „Елена Карамихайлова“ в Шумен.

Селекцията в тази изложба не отразява определен период, фотографски похват или концептуална идея, това което я обединява е единствено  ТЯ –жената, казва автора. Любопитните погледи ще имат шанса да видят как облечена в светлини или умело втъкана в пейзажа, една жена може да внесе красота и изящество и в най – обикновените неща.

Единственият начин една жена да ти даде цялата се красота и магнетизъм е ако успееш да я спечелиш за идеята си, да я запалиш по нея, да я пожелае точно толкова колкото и ти. Именно ТЯ вдъхновяваща и провокативна е основа в творчеството на автора.

ТЯ с многоликата си опърничева природа е причината му да продължава и да оцелява по не лекия път в търсене на съвършенството. Изложбата се реализира с подкрепата на фонд “Култура” на Община Шумен и FACTOR.BG.

Ивайло Сакелариев е роден в Шумен, тук живее и работи до днес. Завършва гимназия в родния си град, а през 1988 г. и Техникума по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик” – София.

През 2017 г. получава званието АРТИСТ на Международната федерация за артистична фотография (AFIAP). Златен медалист е от Crna gora circuit – Черна гора, Photo art vision – Чехия – CFFU, Drina – Bosnia and Herzegovina и др.

През годините е представял самостоятелни изложби в България, Франция, Австрия , участвал е и в много общи изложби.

 

Подобни

Leave a Comment

eighteen + 10 =