Иван Вълев представя стихосбирката си „Завой” в РБ „Стилиян Чилингиров”

На 30 май, от 18.00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува Иван Вълев с представяне на стихосбирката си „Завой”.

Иван Вълев е възпитаник на Техническия университет в София и въпреки че работи в сферата на телекомуникациите, а първите му публикации са научни статии, музикалните и литературните му интереси го довеждат до сериозни стъпки и в двете области. Иван Вълев е бас китарист на етно-рок формация „Гологан”; заедно с Петър Чухов основава литературната рок-група „LaText”; участвал е в инди-рок бандата „Bears And Hunters”, както и в проекта Homeovox на китариста на група „Остава” Георги Георгиев. Поезията му е публикувана в антологията „Различна тишина”, в „Литературен вестник”, в онлайн изданията „Кръстопът”, Литературен клуб, Public Republic, Dictum, High View Art и др. Лауреат е на различни форуми, между които националният конкурс „Петко и Пенчо Славейкови” – Трявна, поетичният конкурс по случай 130 години от рождението на Сирак Скитник и 40 години от първата емисия на Радио Благоевград, както и националният конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев”.

Стихосбирката „Завой” – първата му поетична книга, е отличена с голямата награда „Пегас” за поезия на 46-тия национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет” 2018 г.

 

Подобни

Leave a Comment

19 + 19 =