Идва краят на ерата “Атанасов” в МБАЛ – Шумен

Тази сутрин в няколко електронни медии се появиха публикации с информация за предстояща смяна на шефа на МБАЛ – Шумен д-р Атанас Атанасов. В тази връзка от СтрелаБГ го потърсихме за потвърждение или пък за евентуално опровержение на появилите се слухове.

„Бях поканен в София от зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева, която обаче не се яви на срещата. Разговарях със служители на министерството на по-ниски нива. Те ми връчиха писмо с което се иска провеждане на общо събрание на акционерите на „МБАЛ – Шумен“ АД за промяна на борда на директорите на болницата“, потвърди д-р Атанасов.

В рамките на месец ще се проведе общо събрание и ще бъде избран нов борд на директорите, който пък ще избере нов управител на МБАЛ – Шумен.

Припомняме, че д-р Атанасов седна на креслото на 1 декември 2015 година. Той завари болницата без задължения и дори на печалба. За управленския му период  лечебното заведение сериозно влоши финансовото си положение. Към момента задълженията на МБАЛ са над 2 млн. лева, а просрочията – 1.5 млн. лева.

През март 2017 г. стотици медици излязоха на протест с искане за по-високи заплати и за ревизия на управлението.

Подобни

Leave a Comment

seven − five =