Идва „Кървава Луна”

Пригответе фотоапаратите на 21-ви януари, понеделник, когато в 5 часа и 33 минути сутринта Земята ще започне да закрива Луната. Час по-късно, в 6 часа и 41 минути сутринта, ще настъпи пълната фаза на затъмнението. Ще имаме на разположение около 1 час, за да наблюдаваме и снимаме “Кървавата Луна”.

Според древни поверия червените луни сочат началото за сбъдването на библейското пророчество за края на света или предстоящи катастрофални събития, значими за целия свят. Това е така, защото в паметта на човечеството са останали много знакови събития, които са настъпвали под въздействието или по време на Кървава луна.

Поне веднъж в годината от различни части на Земята се наблюдава пълно лунно затъмнение. Причината е подреждането на Слънцето, Земята и Луната в една почти права линия. Така светлината, която идва от Слънцето е блокирана от нашата планета и естествения ни спътник навлиза в сянката на Земята. Слънчевите лъчи минават през земната атмосфера и оцветяват Луната в червеникаво-оранжево. Ако времето е подходящо, могат да се наблюдава и впечатляващо пълното лунно затъмнение.

Подобни

Leave a Comment

ten + 2 =