Избраха учител от СУ „Сава Доброплодни“ за дигитален посланик

Преподавателят в СУ „Сава Доброплодни“- гр. Шумен Ангел Ангелов бе отличен заедно с 11 други учители от страната в конкурса „Дигитален посланик в час и клас“. Организатор е Дигитална национална коалиция, с подкрепата на Министерство на образованието и науката, и Google.org.

Дигитални посланици са наградени с грамоти и статуетки от заместник-министъра на образованието и науката, комисаря по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел и Гергана Паси, председател на Дигитална национална коалиция и дигитален шампион на България.

12-те учители, показали най-ефективните и креативни дигитални практики в клас, са избрани от жури от представители на Дигитална национална коалиция, МОН, представители на неправителствения и академичния сектор. Отличените ще се включат в обучения на учители в Северозападна България и ще работят за популяризирането на дигиталните технологии в образованието.

 

„Работата ни с учители от Северозападна България и по-контректно от Видин, Враца и Монтата започва през юли. Идеята е да бъдат обучени в компетенции, които са необходими за учениците там. Всички знаем, че това е най-бедният регион не само в България, но и в целия ЕС и голяма част от завършилите 12-ти клас не остават по родните си места. Целта на проекта е младежите да придобият умения, които след време да им позволят стартиране на собствен бизнес или пък да бъдат включени в организации, изискващи дигитални умения“, каза пред СтрелаБГ Ангел Ангелов.

В началото на 2019-та година дигиталните ни посланици ще посетят на най-голямото световно изложение за образователни технологии – Bett, което ще се проведе през януари 2019г. в Лондон.

Подобни

Leave a Comment

13 − 8 =