Извънредно заседание на Общински съвет във Велики Преслав заради “Туристическата спалня”

Днес Общинският съвет във Велики Преслав се събира на извънредно заседание, свикано от кмета Александър Горчев. На срещата, Горчев ще върне за прегласуване решението, което бе взето във връзка с Туристическата спалня, а именно да бъде заплащан наем.

Припомняме, че през декември миналата година стотици жители на В. Преслав излязоха на протест с искане, Туристическата спалня да бъде върната на безвъзмездно ползване.

Горчев връща решението за прегласуване с мотивите, че от страна на общинските съветници не са били изтъкнати каквито и да  било причини, което го прави и незаконосъобразно. Неговото предложение е “спалнята” да бъде върната за стопанисване отново на туристическото дружество “Патлейна”.

Туристическата спалня заема първият етаж от сграда на Дом за деца, лишени от родителски грижи, разположен в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Капацитетът й е 41 места, разпределени в 7 апартамента с по 2 стаи с 3 и 4 легла със санитарни възли и мивка, 2 стаи с по 3 легла със санитарен възел и мивка, кухня и трапезария, локално отопление, телевизор,  WI-Fi, паркинг.

 

Подобни

Leave a Comment

four × 2 =