Изложба „Международните и национални конкурси на името на Панчо Владигеров в Шумен” гостува в библиотеката

Изложбата „Международните и национални конкурси на името на Панчо Владигеров в Шумен”, която беше експонирана във фоайето на ДКТ „Васил Друмев“ на 13 март т.г. за концерта, отбелязващ 25-та годишнина от създаването на Фондация „Панчо Владигеров“, ще бъде представена и в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ от 2 до 20 април. Към показаните вече 15 табла, всяко едно от които е посветено на отделен конкурс от проведените за периода 1995-2017 година, ще бъдат добавени и 6 табла, представящи проведения в Шумен през 1986 година Първи международен конкурс за пианисти „Панчо Владигеров“.

Снимковият материал, включен в изложбата е от архива на фондация „Панчо Владигеров“ и показва основните моменти на всеки един конкурс, свързани с журито, отличените участници и гостите. Текстовете само го допълват. Представени са и участниците от Шумен в конкурсите.

Авторът на снимките от първия международен конкурс – 1986 г. не е известен, те са предоставени от архива на бившия Окръжен съвет за култура в Шумен. Първият национален конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“ от 1995 година е заснет от фотографа Огнян Блъсков, а автор на снимковия материал на останалите 14 конкурса  е Красимир Кънев.

Таблата на изложбата са дизайнерски оформени и изработени от рекламна агенция и печатница artprint.

На 2 април – понеделник, от 18 часа, във фоайето на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“, на първия етаж, ще бъде първото цялостно представяне на изложбата „Международните и национални конкурси на името на Панчо Владигеров в Шумен“. В началото ще прозвучат изпълнения на двама цигулари от музикалната школа „Анастас Стоянов“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК Шумен.

 

Подобни

Leave a Comment

14 + 17 =