Инж. Боян Тодоров ще бъде гост на празниците на турския град Синоп

Заместник-кметът по строителство и екология на община Шумен инж. Боян Тодоров ще бъде гост на празника на турския град Синоп на 8, 9 и 10 септември. Гостуването е по покана на кмета на града Баки Ергюл. В празничните дни се провежда и “Фестивал на щастието” с международно участие. Ансамбълът за народни песни и танци “Шумен” с главен художествен ръководител Катя Кайрякова получи специалната покана през тази година да открие дните на Синоп. В едночасовата концертна програма на ансамбъла са включени  песни, танци и инструментални изпълнения от различни етнографски области на България.

Фестивалът се провежда със съдействието на “Алкомет” АД и заедно с инж. Тодоров гост на празниците на града ще бъде и председателят на Управителния съвет на Българотурската търговско-индустриална камара и председател на Надзорния съвет на “Алкомет” АД – Шумен Фикрет Индже.

Ден преди посещението в Синоп, на 7 септември инж. Боян Тодоров ще посети един от заводите на Саркуйсан, който се намира в промишлената зона на Истанбул. Фирмата е най-големият производител на електролитна мед в Турция и една от водещите компании в този бранш в Европа.  Боян Тодоров ще се запознае на място с мощностите в предприятието, тъй като подобен завод се изгражда и в Шумен.

Подобни

Leave a Comment

8 + 11 =