Инж. Геронтиев: Шумен е един от районите с най-малко нарушения в горите

Шумен е един от районите с най-малко нарушения в горите и това се дължи на работата на полицията и горските, констатира зам.-директорът на ДГС-Шумен инж. Тодор Геронтиев.

„Момчетата от Районното управление на полицията винаги се отзовават на наши сигнали. Не сме имали случай да ни откажат помощ. Когато има конфликтна ситуация горските звънят на дежурния в полицията и от там веднага реагират. Много сме благодарни на всички служители, както и на директорът на ОДМВР-Шумен старши комисар Ялчън Расим, защото само полицията може да респектира нарушителите в гората“, категоричен е инж. Геронтиев, според когото нарушенията на територията на стопанството са сведени до минимум благодарение на съвместната работа на служителите от двете от институции.

От началото на годината до момента горските и полицаите са предотвратили кражба на дърва от непълнолетни в гората край село Ивански, със съдействието на полицията са съставени и два акта за превоз на крадена дървесина.

През периода са влезли в сила и две ефективни присъди за кражба на дърва. Извършители ще трябва да излежат 10 месеца, но единият при строг режим, а другият при общ.  Мъжете са задържани от полицията на 21 декември 2017 година. Районът е изключително спокоен благодарение на превантивната работа на полицаи и горски.

„Имаме абсолютно съдействие от страна на дежурните след сигнал подаден от мен или от колегите. Дори и през нощта да звъннем момчетата от полицията се отзовават веднага, за което им благодарим“, каза още инж. Тодор Геронтиев.

Подобни

Leave a Comment

17 − 15 =