Инж. Младен Манев: Тази година няма да бъдат изпълнени молбите на всички, които са заявили дърва през 2016 г.

758 шуменци са подали от началото на годината до момента молби за снабдяване с дърва от ДГС-Шумен. От заявките им става ясно, че искат да получат 6 775 кубически метра дърва за огрев. За първите осем месеца на годината от ДГС-Шумен са раздали 4 000 кубически метра дървесина в Шумен и около 3 700 кубика по селата на общината. Това съобщават от Североизточно държавно предприятие. В момента стопанството продава добитата дървесина на цена 54 лева за кубик от временен склад в гората, а при доставка до адрес цената е 66 лева за кубически метър.

„Количествата, които шуменци очакват да им бъдат доставени надхвърлят плана, който изпълняваме и затова има известно забавяне при изпълнението на поръчките. В момента возим дървата на хората, които са подали молби в средата на януари месец миналата година“, обясни директорът на ДГС-Шумен инж. Младен Манев. Той каза още, че тази година няма да бъдат изпълнени молбите на всички, които са заявили дърва през 2016 година.

„В началото на годината все още имахме 118 молби за 1 089 кубика от 2015 година, които не бяхме изпълнили. Едва като приключихме с тях започнахме да караме  заявените количества за 2 016 година, които са 1 189 за 10 547 кубически метра“, допълни инж. Манев.  Той обясни, че дървесината за населението на град Шумен  е основно от територията на ПП „Шуменско плато“, като хората могат да получат дърва за горене и от други територии, но повечето отказват, защото транспортните разходи завишават крайната цена.

Изпълняването на заявките за доставяне на дърва за огрев продължава и в момента по реда на подаването на молбите в ДГС-Шумен.

Подобни

Leave a Comment

18 + eight =